info@pleinvanvernieuwing.nl       06 57 56 91 67

Carolien de Wit MSc 

Ervaren project- en verandermanager in zorg en welzijn.

Het verlangen om de zorg leuker en beter te maken, had ik al als 17-jarige toen ik startte met de verpleegkundige A opleiding. Het is altijd de drijfveer in mijn loopbaan geweest. Deze liep via tal van functies in zorg en welzijn naar mijn op 1 januari 2020 opgerichte bedrijf Plein van Vernieuwing.

Sinds mijn 17e heb ik geweldige inzichten vergaard over veranderen en innoveren, afkomstig van allerlei wetenschappers en publieke leiders en opgedaan door goede en minder goede ervaringen. En met mijn Plein van Vernieuwing wil ik deze inzichten in de praktijk brengen. Eén ding springt er voor mij uit: wanneer mensen met verschillende expertises en achtergronden openstaan voor elkaars inzichten en willen samenwerken, dan ontstaat de beste energie voor waardevolle vernieuwingen.

Dan kan er echt vooruitgang geboekt worden en wordt iedereen een innovator! Uit deze overtuiging is de naam van mijn bedrijf ontsproten: op Plein van Vernieuwing breng ik mensen bij elkaar om samen te werken aan vernieuwingen in de zorg.

‘Op het Plein van Vernieuwing is iedereen een innovator’

Mijn werkstijl

In mijn werk vind ik het belangrijk om de unieke eigenschappen van mensen te benutten voor de opdracht waar we aan werken. Niet de functie of het systeem, maar de persoon staat bij mij dus centraal. En zo werk ik ook graag mijn projecten uit. Want hoewel ik goed op de hoogte ben van de gangbare projectmanagementmethoden, roer ik er graag wat eigen ingrediënten doorheen met de kansen die er voorhanden zijn. Die benadering zorgt vaak voor onverwachte oplossingen en nieuwe invalshoeken. Verder werk ik graag met beeld en film als vervanging van geschreven documenten. Een krachtige manier om bewustzijn te creëren en makkelijk te communiceren met verschillende groepen mensen.

Samenwerkingspartners

Met Plein van Vernieuwing ben ik inzetbaar voor allerlei organisatievraagstukken en projecten in zorg en welzijn. Als adviseur of als project- en procesmanager. Om mijn opdrachtgevers de beste kwaliteit te bieden, kan ik in specifieke situaties de expertise inschakelen van deskundigen in mijn netwerk. Dit kan bijvoorbeeld expertise zijn op het gebied van ICT, bedrijfsvoering, contractmanagement, marketing, design, training of conflictmanagement. Ik heb daartoe goede samenwerkingsrelaties opgebouwd met echte toppers waar ik mijn opdrachtgevers graag van laat profiteren.